Promo uit Interne keuken:
Ja, het is een toeristische gids – twee keer raden over welke stad – maar, er wordt met een culinaire bril gekeken. Let op: niks geen streekgerechten. De naam Tierenteyn komt er niet in voor. Er staan recepten in, maar het is geen kookboek en je vindt er al helemaal geen hippe adresjes van trendy places-to-eat.
Dirk Holemans en Noël Callebaut tonen hoe de voedselbevoorrading een stad vorm geeft en hoe je dat vandaag nog altijd kan zien. Hoe die middeleeuwers er elke dag opnieuw in slaagden om zeventigduizend mensen eten te geven in een tijdperk zonder vrachtwagen en koelkast. En wat koevoet zoveel beter maakt dan boelie.
Voor de niet-Gentenaars: die laatste zin verwijst naar het legendarische volkslied van Walter De Buck. Dat gaat dus over eten, maar ook over sociale wantoestanden en over dingen die niet geschikt zijn voor kinderoortjes. En wij vroeger maar zingen van “Madam de predikant heeft liever een eind saucie!”
